- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מדינת ישראל נ' סבן יעקב - ציוד לבנין בע"מ ואח'
|
תו"ב בית משפט לענינים מקומיים רמת גן |
59130-11-10
12.5.2014 |
|
בפני : יעקב שקד |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. סבן יעקב - ציוד לבנין בע"מ 2. יעקב חנוך סבאן |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
בפניי בקשה מטעם הנאשמים לעיכוב ביצוע גזר הדין ולעיכוב ביצוע הצווים השיפוטיים שניתנו במסגרתו, ביום 27.3.2014, עד להכרעה בערעור הנאשמים ולהכרעה בעתירה מנהלית שהוגשה על ידם (עת"מ 57477-02-14).
הנאשמים הורשעו במסגרת הסדר טיעון חלקי, עפ"י הודאתם, ביום 14.1.13, ולאחר שהתקיימו טיעונים לעונש, הושתו על הנאשמים עונשים שונים, כדלקמן:
מאסר על תנאי למשך 18 חודשים לנאשם 2. הארכת תקופת התנאי בגין מאסר מותנה קודם שהושת על הנאשם 2 (כפי שהוסכם בהסדר הטיעון החלקי).
קנס בסך 400,000 ₪ לכל אחד מהנאשמים, ב-10 תשלומים חודשיים.
התחייבות כספית בסך 600,000 ₪ לכל אחד מהנאשמים.
תשלום היטל השבחה בסך 530,000 ₪ שהושת על הנאשם 2.
כן נקבע כי הצווים השיפוטיים שלא קוימו ובגינם הורשעו הנאשמים יבוצעו בחלוף 45 ימים מגזר הדין.
הבקשה לעיכוב ביצוע, המחזיקה 15 עמודים וכוללת מאות נספחים, למרות שעתירתה הינה לעיכוב של כל רכיבי גזר הדין, מנמקת את העיכוב המבוקש, הלכה למעשה, רק לגבי כניסתם לתוקף של הצווים השיפוטיים, וכוונתה למנוע את הריסתו וסגירתו של העסק המנוהל ע"י הנאשמים.
בבקשה נטען, בין היתר כי סיכויי הערעור, הן על הכרעת הדין והן על גזר הדין, טובים.
כמו כן נטען שאם יבוצע גזר הדין, יהא זה בלתי אפשרי להשיב את המצב לקדמותו, כי יש להמתין בכל מקרה עד להכרעה בעתירה המנהלית, כי ניתן במסגרתה צו ביניים לפיו המבנה לא ייהרס והעסק לא ייסגר ולא יעשו כל פעולות אכיפה עקב ביטול ההיתרים לשימוש חורג וכי קיום הצווים השיפוטיים יגדע באחת את פרנסתם של למעלה מ-80 משפחות ויפגע בזכיותיהם החוקתיות של הנאשמים.
בנוסף נטען בבקשה, כי זמן ההתארגנות הנדרש לביצוע הצווים השיפוטיים ארוך הרבה יותר ויש לקוצבו ל-12 חודשים לפחות.
המאשימה אף היא הרחיבה את היריעה, בתגובתה המחזיקה 14 עמודים. המאשימה טוענת, בין היתר, כי מדובר בשימושים חורגים והפרת צווים שיפוטיים על שטח של כ-4,300 מטר, המשמש לעסק לממכר חומרי בנייה ואינסטלציה, ללא היתר מזה כ-25 שנה.
המאשימה טוענת כי יש לקיים את הצווים השיפוטיים לאלתר, ואם יקבע בעתירה המנהלית שההיתרים לשימוש חורג שניתנו לנאשמים ובוטלו, הינם בתוקף, הרי יוכלו אז הנאשמים לפעול בהתאם.
עוד טוענת המאשימה, ביחס לסיכויי הערעור בקשר להכרעת הדין, כי זו ניתנה עפ"י הודאתם ולכן בהקשר זה לא ברורות טענות הנאשמים כלפי הכרעת הדין.
בקשר לגזר הדין, נטען ביחס למבנה המצוי בחלקה 121 (אחת מהחלקות נשוא כתבי האישום והצווים השיפוטיים), כי היתר הבנייה (מוצג נ/32) לגביו בוטל בהחלטת הועדה המקומית מיום 8.11.2009 (ת/35), והחלטה זו לביטול ההיתר כלל לא הותקפה ע"י הנאשמים בעתירה מנהלית.
המאשימה טוענת גם כי הנאשמים הטעו את ביהמ"ש המחוזי והסתירו ממנו מידע לרבות את העובדה שהורשעו במסגרת ההליך שבפניי.
עוד נטען כי יש לעשות הבחנה בין צו הפסקת שימוש לצו הריסה, שכן רק בצו האחרון קיים האלמנט של קושי להשיב את המצב לקדמותו. בכל מקרה, טוענת המאשימה לגבי החלקה 121, כי היא מצויה על דרך והמבנה הבנוי עליה מסומן להריסה עפ"י תכנית קא/305. בנוגע לאיסור השימוש, המאשימה גורסת כי לא מדובר בסנקציה אנושית ומטרתו הפסקת ההפרה של הוראת החוק.
עוד מוסיפה המאשימה כי בכל מקרה הצו לאיסור שימוש איננו בלתי הפיך, שכן אם יתקבל אישור בעתיד, ניתן להשיב את הפעילות על כנה.
יש לערוך אבחנה דיכוטומית בין הצווים השיפוטיים לבין יתר רכיבי גזר הדין. עפ"י הדין, צווים שיפוטיים כגון צווי הריסה וכגון צו הפסקת שימוש, כלל אינם מהווים עונש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
